dilluns, de juny 16, 2008

Maltractar la Juno? No, gràcies!

No penso veure com la Catherine Keener maltracta l'angelical Ellen Page (a la foto), a An american crime. El film de Tommy O'Haver explica l'esferidor segrest d'una adolescent (la Page) als anys seixanta a mans de Gertrude Baniszewski (la Keener), la qual va tramar sobre la jove captiva una terrible tortura en grup al llarg de 3 mesos. És un prejudici a tota llei, el meu; i tota una declaració de principis. Sé que la Page va brillar amb la crua Hard Candy, però a mi em va enamorar a Juno, la inoblidable Juno. I allà em vaig quedar jo. Amb la seva mirada divertida i tendra, amb la seva valentia. Sóc un afeccionat al cine de la bella escola i no disfruto especialment veient en Harrisson Ford o en Tom Hanks fent de dolents; vull dir que no els considero ni més ni menys bons actors per fer un canvi de registre en els seus currículums de personatge. M'agrada la identificació de l'artista i el personatge. Com en l'època dels 'Estudis'. En James Stewart era un bon home, i en Bogart era un home dur. Més darrerament, quan penso en Martin Sheen, veig el millor president dels EUA, i en Tom Hanks em fa riure i plorar amb aquella mirada senzilla i honrada, faci el paper que faci... i mira, quan veig l'Ellen Page, veig la Juno. I jo no penso anar al cine per veure com maltracten aquest àngel.

Etiquetes de comentaris: ,

1 Comments:

Blogger CARLES ARMENGOL said...

Vaig veure la pel·lícula a Sitges, i el cert és que és una mica telefilm... però no està del tot malament. Evita truculències i acarnissaments, i aprofundeix -curiosament- a l'aspecte sociològic. Les dues actrius protagonistes són el veritable motiu per veure aquesta cinta.

Està bé que no vulguis veure a la Page fent de maltractada, però és realment interessant veure a la Keener de maltractadora... A més, els amplis registres de la Page fan preveure que pot fer coses molt diferents a Juno, i sortir-se'n de totes airosament. Jo, almenys, espero que sigui així. No m'agradaria veure-la fent Junos durant anys, fins i tot quan no tingui l'edat...

1:20 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home