dimecres, de juny 06, 2007

Alguna cosa es comença a moure


Ja està fet. El pas de la conversa de cafè a l'acció concreta i compromesa es diu badalona2011.cat. És en aquest espai on us podeu descarregar un manifest; que de moment han signat una vintena de persones; en el qual demanem que no es reediti el tripartit a Badalona i que el partit dels socialistes, que ja porta un quart de segle governant Badalona, estigui en solitari al capdavant del govern. Això ha de permetre una oposició crítica i ben organitzada que, amb responsabilitat, asseguri un millor govern a la nostra ciutat: més transparent, més ambiciós, més eficient. Tot plegat amb la mirada al 2011, que és quan tornaran a convocar-se les eleccions municipals. Aquest serà, creiem, el moment de la necessària alternança en el govern de la ciutat. Una alternança que haguéssim volgut possible per a aquestes eleccions.

"La salut d'una societat democràtica es mesura a partir de la implicació dels seus ciutadans", deia Alexis de Tocqueville, i, precisament, s'ha recuperat la cita d'un dels grans teòrics de la democràcia per la pàgina web on es pot trobar el manifest. No som res més, ni res menys, que un grup de badalonins i badalonines interessats per la nostra ciutat i el seu govern que han decidit compartir obertament allò que els preocupa. Unes línies més amunt parlava del pas de la conversa del cafè a l'acció. Enmig d'un escenari cada vegada més desmobilitzat crec que aquesta iniciativa, en la seva evident modèstia, és un pas important.

Aquests dies ens en sentirem a dir moltes, i n'hi haurà molts que s'enfadaran. Gent que està a l'Ajuntament, gent que està al PSC... gent que m'aprecio. D'altres diran que, tot i compartir bona part dels nostres arguments, aquests estan condemnats al fracàs, perquè els interessos manen i ho paralitzen tot. És clar, ves quina descoberta!, els interessos manen. I molt. Tot això és veritat. Però a mi el que m'ha empès a participar en aquest manifest és precisament que neix al marge del 'possibilisme', en el fons tan estèril. A mi el que m'ha empès a participar a donar suport a aquest document és que planteja un canvi respecte el 'mateix de sempre', un canvi que pot ser realitat, avui.

El més probable, en sóc conscient, és que la nostra demanda no sigui atesa. Però haurà estat en va, la nostra proposta? Crec que no. Alguna cosa es comença a moure. I aquest manifest n'és una de les proves. I diria que no m'equivoco.

Etiquetes de comentaris: