dissabte, de setembre 22, 2007

Un (de molts) itineraris musicals


Comencem amb Mazoni a la Plaça Joan Corominas: pop majúscul, que veu de la llibertat creativa del rock laietà però que Jaume Pla escriu, amb seguretat formidable, amb la sintaxi del rock de guitarres anglosaxó més incandescent. Continuem amb l'electro jazz de l'AZ Group, amb l'inquiet Andreu Zaragoza, i un Martí Serra, a qui la meva càmera converteix encertadament en ombra gegantina. La plaça del Rei és plena de gom a gom i la torre del Tinell és ara un útil far pels navegants lliures en la primera nit musical de la Mercè 2007. Continuem la passejada fins a la plaça Sant Jaume, on Guillamino presenta la seva Música de Ball (veure vídeo), el projecte que l'any passat va fer debutar al Mercat de Música de Vic amb l'ànim -noble i valent ànim- d'actualitzar la sardana. Dalt de l'escenari, la suma de la gent del Linn Youki Project i la Jove de la Bisbal encén la plaça amb temes que tenen la mateixa proporció d'ardent blaxplotation que d'inflamada tenora. Acabo a la plaça Catalunya, sobre quarts de dues. La Troba Kung Fu del Joan Garriga canta allò de 'no em passa res d’estrany, que no li passi a una estrella llunyana / Que sóc un tresor preciós / Com la sardina i la marihuana / els teus botons de matinada / com la rumba o la sardana'.

Etiquetes de comentaris:

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Una nit abans, a la plaça de la Catedral -crec- hi actuava l'Orchestra di Piazza Vittorio, a mitjanit. Para-hi atenció. Finalment -i ens va doldre- no vam anar-hi. Era una descoberta familiar d'aquest estiu. "Ena Andi", una cançó d'ells, ja forma part del nostre lèxic familiar. En Francesc, el petit de casa, s'havia adormit i anar-hi només dos o tres dels cinc que fem la família ens semblava una "traició" massa gran. Així que vàrem decidir compartir junts el no anar-hi abans de dividir-nos.
Busca'ls a: www.orchestradipiazzavittorio.it ... A veure si aconseguim porta-los a BDN. A Itàlia han estat un fenomen. La història arrenca a partir de Mario Tronco (Piccola Orchestra Avion Travel)i d'una moguda dels veïns d'aquella piazza per reivindicar que un cine tancat passi a ser equipament cultural en comptes del Bingo que pretenien fer-hi...

12:36 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home