dimarts, de febrer 26, 2008

Algunes notes sobre el debat

A continuació algunes de les notes (tuits) que ahir van constituir el meu seguiment del debat entre Rajoy i Zapatero al twitter. El meu seguiment també es va poder seguir de forma creuada amb el que van fer, també al moment, altres persones, entre les quals Cesar Calderón, Carles Puigdemont, Marc Vidal, Joan Planas, Mireia Galindo, Jordi Perales, Carles R. Roca, Eduard Batlle, Saül Gordillo...

Les meves notes estan ordenades de principi a final. Corresponen a un seguiment en directe, urgent, potser un pèl dispers... Crec que té una certa gràcia donar una nova oportunitat en forma de post a aquests apunts solts. Aquí els teniu.

Rajoy apareix amb una americana que li ve una talla petita... Corbates intercanviades... ZP blava i Rajoy vermella. // 'Debate global', diu Campo Vidal, 'debate sin fronteras'. Però resulta que n'hi ha una de frontera, la que marca 'la nación espanyola'... // M'ha sorprès el to de Rajoy, increpant directament al públic: "a ustedes qué les parece". Els ulls se li mouen de forma estranya, però. // Diccionari post debat: deacceleració és la forma com els socialistes parlen de crisi. // En Rajoy sembla voler reclamar el seu lloc com a hereu de l'home de carrer, fins i tot treu un gràfic que sembla fet en 'word-art'. // Fan com gràcia, no?, ensenyant-se aquests gràfics tan llampants, mentre assenyalen dades que no podem llegir amb els seus bolis bic. // en ZP està parlant massa de coses que va fer en Rajoy i el PP quan eren al govern. Sembla el líder de l'oposició... // Diccionari post debat: delinqüència és igual a immigració segons en Rajoy. // En ZP està molt 'revoltón', no? Vull dir que va com remugant mentre en Rajoy parla... Una agressivitat que m'ha sorprès. No sé si m'agrada. ... // Mentira, mentira, mentira... és la paraula del debat, de moment, i la utilitzen els dos. És una mica xocant. // Bonobús i clítoris surten en una mateixa intervenció de ZP. // És la pàtria, estúpid. // El 90% del Parlament de Catalunya aprova un estatut, però Rajoy diu que ZP ha 'abierto un melón que no reclamaba nadie'. // 'Menuda la que han liado con el tema del estatuto de Cataluña'. Diu Zapatero. A veure què li respon Rajoy del català... // 'En Catalunya no se puede estudiar en castellano', diu Rajoy. És per això que tots els nanos parlen en català i només en català, no? // Ha estat bé en Rajoy quan ha citat Guerra, Leguina i Gonzalez amb el tema del 'trencament d'Espanya'... No li ha calgut ni citar Bono. // "Tiene dos referéndums convocados? A usted todo le parece normal" // El llenguatge gestual de Zapatero és millor. En Rajoy sempre l'enganxen remenant papers amunt i avall i mirant de reüll. // Torna-hi: el pacte del Tinell 'es lo más antidemocrático que se ha producido en España'. Rajoy, noi, l'has dita grossa. // M'he descobert a mi mateix navegant per altres pàgines, absent al debat que m'havia proposat de seguir. // Diu en Rajoy que 'quiero que esta noche se vayan a dormir con la tranquilidad'. Què fort, tu! Quin cinisme. // Ara es parla de família (curiosa aquesta història de la 'niña' patriota). Però els bisbes i el 'debat religiós' absent del debat. // En Zapatero ha comparat massa, no ha sabut generar discurs propi, però ha dominat la gestualitat. // En Rajoy s'ha passat de frenada (era previsible) i ha aconseguit situar-se en un to d'home de carrer. Però se'l veia un pèl dispers. // Ha estat tan 'extraordinario' el debat, com diu en Campo Vidal? Crec que no. Crec que gens, millor dit.

Etiquetes de comentaris: , , ,