dissabte, de desembre 22, 2007

[Compres nadalenques 2] Torna el Blues i Ritmes

Més sobre les compres nadalenques. I permeteu-me que escombri cap a casa. Ja tenim a punt el cartell del Blues&Ritmes 2008. Es tracta de quatre artistes consolidats, de gran prestigi internacional, tots en un excel·lent nivell de forma i repercussió de crítica i públic. Tots actuen en exclusiva al nostre país. Els quatre actuaran a l'abril (concentrem dates, per tant) i ho faran al Zorrilla, com sempre. Doncs bé, ja teniu a punt per a ser comprades les entrades de tres dels quatre artistes del cartell (les de Watermelon sortiran a la venda properament). Aquest nadal... què regalo? Entrades del Blues i Ritmes! Us en faig cinc cèntims:

MAVIS STAPLES (dissabte, 25 d'abril): Bob Dylan li va demanar de casar-se amb ella, Prince li va composar tot un disc i Ry Cooder li ha produït el seu últim àlbum, per l'exclusiva discogràfica ANTI. La reina del gospel de protesta va formar part dels Staples Singers, la banda d'acompanyament en molts dels mítings de Martin Luther King, i és una de les grans icones de la música negra. Mavis Staples debuta al nostre país i ho fa amb un únic xou, acompanyada d'una espectacular banda.
GUY CLARK (divendres, 18 d'abril): el Rolling Stone es refereix a ell com un dels millors compostitors des de Woody Guthrie. Clark és, potser, una de les grans joies ocultes del folk nordamericà. Johnny Cash, Emmylou Harris, Steve Earle i el seu gran amic Townes Van Zandt ho van tenir clar sempre. Debuta a l'estat espanyol, en una sola actuació a Europa, la de Badalona. Presenta el notable Wordbench Songs, nominat al millor àlbum de folk contemporani pels Grammys de 2006. Aquest 2007 ha actuat en una gira conjunta amb Lyle Lovett, Joe Ely i John Hiatt, un tour que ha despertat entusiasme entre l'afeccionat.
ROKIA TRAORE (divendres, 12 d'abril):  la reina de l'afropop aterra a la nostra ciutat a les portes de la presentació del seu esperadíssim nou disc, del qual ja ha anat presentant cançons en les seves actuacions en directe. Fa uns mesos, va estrenar al palau filarmònic de Colònia l'espectacle multimèdia 'Wati', comissionat per Peter Sellars per al festival que a Viena va celebrar el 250 aniversari de Mozart. Disfruta l'exitosa i apreciada combinació de modernitat i tradició de la cantant malinesa en el que molts auguren que serà el seu millor any.
WATERMELON SLIM & THE WORKERS (dijous, 3 d'abril): el seu últim disc ha batut rècords després de ser nominat en 6 categories en els premis de la Blues Music Award. El mateix disc que ha estat escollit com a millor àlbum de Blues del 2007 per la referencial revista Mojo i pels crítics del portal Amazon. Watermelon Slim & The Workers són la nova sensació del Blues! No et perdis el seu debut a l'estat espanyol! Si no els veus a Badalona, aquest any no els veuràs enlloc.

Totes les entrades costen 16 euros. Totes les actuacions són al teatre Zorrilla, a les 21h.

Etiquetes de comentaris: