divendres, de desembre 07, 2007

De tot això dels Grammy...

Kanye West (vuit nominacions als Grammy), Winehouse (6), Foo Fighters (5), Jay-Z (5), Timbaland (5), Justin Timberlake (5)... l'avorriment de sempre només trencat sorprenentment per la nominació de dos intèrprets de 'gènere' --Vince Hill (country) i Herbie Hanckock (jazz)-- dins la catagoria general de 'Best Albums' reservada pels grans superventes del pop-rock.

Però entremig, entre badall i badall, també he trobat això:

Lucinda Williams (foto), amb el 'Come On' a la 'best solo rock performance', amb Bruce Springsteen (Radio Nowhere) i John Mellencamp (Our Country). La Lu i el Boss també són a la 'best rock song' per la mateixa cançó. Millor àlbum de rock? els de John Fogerty (Revival), Springsteen (Magic) i Wilco (Sky blue sky). Els Shins, 'best alternative rock album' per Wincing the night away, que també té Joe Ciccarelli nominat a millor productor. L'Steve Earle i l'Allison Moorer els tenim a la 'best country collaboration with vocals' amb l'addictiva 'Days aren't long enough'. L'Allison Kraus i el Robert Plant s'han de conformar, injustament, només amb un 'best pop (pop?) collaboration of the year by a duo or a group' per 'Gone, gone, gone'. La Betty Lavette i els Drive By Truckers prometen molt al 'Best contemporary blues album'. Peter Case, Levon Helm i Charlie Lauvin entren en competició en un 'best traditional folk album' d'excel·lència. Però on la cosa es posa realment interessant és en aquest oasi dels nominats dels grammy que acostuma a ser el 'best contemporary folk album', que, diria que aquest any per primera vegada, té el complement de 'americana' album. Aquí hi ha l'Earle i, previsiblement, el senyors Ry Cooder amb 'My name is buddy' i Tom Waits, acompanyat dels seus 'orphans'. Els acompanyen Patty Griffin i Mary Chapin Carpenter. Mark Ronson arrassa en 'producció', amb el 'Back to black' de la Winehouse sota el braç. Finalment, el senyor Brian Setzer es presenta vestit d'esmoquing amb un 'Wolfang's big night out', dins l'apartat de Best crossover classical album. Mozart versió swinguera?

Koko Taylor i Angelique Kidjo, dives passades del Blues i Ritmes, tenen sengles nominacions. Els Beatles, més de trenta anys després de la seva separació, tenen vuit nominacions. En parla aquest interessant article del LA Times.

Etiquetes de comentaris: