dimarts, de desembre 11, 2007

Programa doble: de brúixoles a princeses

La tarda comença en l'univers paral·lel que Phillip Pullman va dibuixar en la seva triologia La Matèria obscura (per cert, excel·lentment editada a casa nostra per Empúries). Tanmateix, 'La Brújula dorada' (The golden compass), de Chris Weitz, no aconsegueix retratar la suggerent complexitat de l'obra literària --una mena de Harry Potter molt més fosc i metafísic--, però si que ofereix, --insuficient consol!--, una pel·lícula filmada amb elegància i amb excel·lents, però també ben equilibrats efectes. Digne... però decepcionant. Sense gens d'ànima: Jordi Batlle, a la Vanguardia, parla avui, encertadament, de 'màgia de despatx'.

Amb només cinc minuts per estirar les cames al concorregut hall dels Icaria, el programa doble continua amb la lúdica i boja 'Encantada' (Enchanted) que la factoria Disney s'ha tret del barret de copa. I per una vegada els ha sortit un ram fresc i ple d'olors, i no un d'aquells simulacres de plàstic tediosos i previsibles. Encantada té un guió que sorprèn i que camina al ritme d'un implecable vals, ple d'autocites, escenes memorables i gags de veritable alè clàssic. Una de les millors comèdies de l'any. Tot comença quan una princesa cursi de dibuixos animats, autoparòdia de l'arquetípic personatge disneyià, cau de morros al dur i cínic Nova York d'avui...

Etiquetes de comentaris:

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Bé, jo no sóc cap proveïdor... Sóc el de sempre, el lector que t'escriu de tant en tant. I aquest cop era per dir-te que "The golden compass" (la pel·lícula) em va deixar fred, desconcertat. Està ben feta, sí, però això ja no és suficient ni serveix d'excursa, si es té al darrera un pressupost de gran producció. Tal com dius tu, li falta ànima. No sabria dir-te què falla exactament, però falla alguna cosa.
I és clar... com que les ànimes són incorpòries, misterioses. Deu ser per això!

10:16 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home