dimarts, de gener 22, 2008

Cal respondre els comentaris?

Sé que el millor que podria fer amb certs comentaris és obviar-los. Però diria que algun interès deuen tenir, més enllà de la comprensible morbositat, les paraules que dos badalonins 'del sistema' dediquen a la iniciativa de Badalona2011.cat 'Volem votar el nostre alcalde'. Ferran Bello, exregidor i exalt càrrec de la Generalitat, diu que som com una mena de cavall de troia de Màrius Díaz i que no ens 'enteramos de nada'. Bé, ell sabrà. L'Enric Farreres, disfressat del tal Cosme, ens en dedica dos, de posts. En el primer ens mig acusa d'actuar amb mala fe o ignorància -que no sé que és pitjor-, en el segon mulla la seva ploma en el recipient de la -diguem-ne- fina ironia: passem de ser el cavall de Troia del primer alcalde de la democràcia recuperada a ser les 'poncelles de la intel·lictualitat badalonina', amb el suport d'uns misteriosos 'anarco-burgeso-excentrics'. Podeu ampliar aquestes paraules llegint els posts originals aquí i aquí.

Tanmateix, el que m'interessa de les seves paraules és el que obvien. I és que cap dels dos aborda, més enllà de l'insult i la mofa, el veritable tema que tenim damunt la taula, i que en realitat és el que empeny aquest col·lectiu ciutadà independent, divers i transversal: És millorable, la nostra democràcia? Ens hem de donar per satisfets amb el que marca, avui, la llei? És lícit demanar més? Com es pot demanar més sense dubtar del que hom té? Quines coses concretes podem fer per engrescar la participació? Com podem recuperar la discussió política del segrest del 'partidisme'? M'hagués agradat que fessins servir el seus blocs per tractar aquestes qüestions.

Etiquetes de comentaris:

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Sí cal respondre els comentaris, Oriol. O almenys, recollir-los i saber que existeixen, ja que per si mateixos defineixen el que justament vam denunciar amb les signatures: l'absoluta manca de respecte cap a la ciutadania, cap als propis votants de Maite Arqué.

Quan es goberna tants anys seguits, un pensa que goberna sol, i l'equivocació és molt greu. Potser no presenta una factura (electoral) massa cara, però fa perdre el món de vista i contribueix a confondre i barrejar les coses. Dir que hi ha una incongruència entre els que volien un pacte de gobern sense PSC i els que critiquen la marxa d'Arqué... és no entendre res de res.

Jo, precisament, veig en aquesta incongruència un missatge molt coherent de la Plataforma2011. I és que la coherència, moltes vegades, no s'entén... sobretot en política. Perquè vaja, dic jo que el que és no és coherent és guanyar unes municipals i retirar el candidat -sense cap explicació creïble- als set mesos.

11:49 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Em va saber greu llegir el blog del Cosme Modolell per la mala llet que es gasta. Es pot estar en contra de l'opinió d'una o un grup de persones, però cal fer servir la desqualificació per fer-ho?

Estic d'acord amb el Carles. Sí, cal respondre els comentaris. Mantenint les distàncies, això sí, però amb contundència.

3:44 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home