dijous, de febrer 07, 2008

N'anirem parlant

Ahir vaig compartir taula amb l'alcaldessa de la meva ciutat, Maite Arqué. Bé, de fet, i per ser justos... erem jo i uns quants més. L'alcaldessa va assistir com a convidada a la cita que, un cop al mes, ens aplega prop de trenta badalonins i badalonines per parlar sobre la nostra ciutat. No cal dir que era una cita esperada: la recent notícia de la marxa d'Arqué de l'alcaldia per anar al senat, el futur de l'alcaldia, les crítiques a aquesta acció (com la del col·lectiu Badalona 2011, del qual formo part)... conformaven una agenda de temes a tractar prou llaminera. En aquestes sessions es manté una evident regla de discreció, que naturalment no penso saltar-me. Aquest post haurà de ser, per això mateix, vague i potser un pèl frustrant. Però penso que paga la pena donar compte d'algunes sensacions: la de veure una Maite més tranquil·la i amb orgull de ciutat, amb ganes d'escoltar i amb alguns bons diagnòstics. A mi em va tocar un paper més aviat antipàtic: el de subratllar l'engany, el de remarcar l'enorme distància entre la classe política i una part de la societat. Entre mig, vaig intentar proposar idees i noves maneres de fer... però diria que això va passar força desaparcebut. N'anirem parlant, de tot plegat.

Etiquetes de comentaris:

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Va, Oriol! Mulla't!
Un secretet.
Una pista!

4:07 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Amb franquesa, Oriol, el què és frustant per els lectors del teu blog és que comencis un article que sembla prometedor i, al capdevall, no diguis res. Tot i així, espero que cumpleixis el que anuncies al títol:
"N'anirem parlant".

5:39 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Vistes les circumstàncies entenc la teva posició d'una certa discreció i de no anar massa més enllà d'una crítica educada, però l'alcaldessa dimissionària també hauria d'entendre que aquesta moda de marxar i deixar orfes als seus votants al cap de pocs mesos de ser elegida no s'aguanta per enlloc i crec que hauria de estar castigada. Conec votants socialistes que tan sols per aquest motiu la castigaran políticament el mes que ve abstenint-se de posar la creueta a la senyora Arqué en la papereta del Senat. Per tant entenc que el comentari que fa uns dies et vaig fer al teu post "El menysteniment de l'alcaldessa" i el link que t'hi vaig posar mantenen plena vigència. Crec que és bo seguir denunciant aquestes pràctiques. A Barcelona això de plagar abans d'hora ho han fet TOTS els alcaldes, des de 1979 fins avui. L'hereu del senyor Clos encara és a temps de ser la primera excepció a la regla.

1:18 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home