diumenge, de febrer 03, 2008

La pel•lícula que cal anar a veure?

Expiación, dirigida per Joe Wright i basada en la gran novel•la d'Ian McEwan, és allò que en castellà se'n diu un 'peliculón', i que en català no sabria gaire com dir-ne. Un 'peliculón' no és exactament una gran pel•lícula, però acostuma a contenir interpretacions memorables, fastuosos decorats, una esplèndida banda sonora i un guió interessant que passa de la grandesa a la intimitat amb habilitat, sense caure en el ridícul. Expiación compleix els requisits. I això és molt, tenint en compte el mediocre moment de les superproduccions anglosaxones. ... O en tot cas, és prou per ser la pel•lícula que cal anar a veure, el film que arrenca les parelles de mitjana edat del sofà de casa, la pel•lícula esdeveniment que en el seu dia va ser Las Horas. Tanmateix, al director li falta l'ambició i l'ambigüetat que si que tenia el llibre original i va perdent força a mesura que avança la pel•lícula que, això si, té una primera hora fabulosa. És llàstima, perquè Christopher Hampton, --famós dramaturg autor, entre d'altres, de l'adaptació de Les amistats perilloses-- li servia un guió quasi perfecte.

Etiquetes de comentaris: , ,

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Aquesta pel·lícula guanyaria infinitament si no hagués estat plantejada com a "peliculón".

1:58 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Se li poden trobar pegues, com no... però la primera hora és per treure's el barret. El muntatge, la planificació, l'habilitat d'insertar la música (boníssima) amb les imatges, les mirades, el que es suggereix...

Llàstima que amb la part de la guerra, i sobretot amb l'esceneta final a la platja, s'embruta una mica el resultat. Tot i així, en aquesta segona part encara hi ha dues escenes memorables: el descobriment de les escolars assassinades; el pla-seqüència a la platja, mentre els soldats esperen... no se sap ben bé el què.

Penso que podria haver estat encara millor, però que en l'intent aconsegueixen almenys una bona pel·lícula. (Crec que a la segona part també en té part de culpa el guionista... Aquí discrepo amb tu. Però és clar, reduir un llibre de més 400 planes a un guió de menys de 200, és una proesa.)

1:22 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

2:30 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home