dimarts, de març 18, 2008

Suarem!

Aquest matí, al Món a Rac 1, la Núria Riquelme em posava a prova en una entrevista que tenia alguna cosa d'interrogatori... de sa, àgil i necessari interrogatori, preciso. Presentava 'Suarem!' (editorial Mina), el llibre sobre el canvi climàtic del qual sóc coautor, juntament amb Ramon Folch, Lídia Hervàs i part de l'equip d'ERF. M'ha agradat poder-li explicar el perquè d'aquest títol. Suarem! Una expressió que remarca la gravetat del sobreescalfament del planeta, però que també vol convidar a fer feina. Que sobretot vol convidar a fer feina, millor dit; i ho fa a través d'un quotidià crit d'alerta, que té molt de complicitat. El plural utilitzat i l'exclamació que tanca el títol també són molt significatius: l'exclamació determina el ritme de la nostra reacció, que haurà de ser viva i valenta; el plural ens interpel·la, a tots i cadascun de nosaltres. Al sortir, la Diagonal, estava inusualment tranquil·la --es noten els dies de vacances de molta gent-- i Barcelona tenia un aire ordenat, net i eficient. Un miratge ben oportú. Em fa veure que caldrà saber veure més enllà del que sembla que va bé, abans no sigui massa tard. Suarem!

Etiquetes de comentaris: ,

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Tenc ganes de llegir-lo. M'agraden els arguments del Folch, i podré descobrir-hi també els vostres en un tema que no és fàcil fer opinió perquè hi fan feina científics i dogmàtics; no sempre és evident adonar-se ràpid d'on ve cada divulgador de la cosa.

Per cert, parlant del Folch, vaig comprar tots els vídeos de la sèrie Mediterrània... hauria de fer qualque cosa abans de quedar-me sense reproductor VHS :D

4:12 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home